ANA107 Anatomi dersi hakkında bilgilendirme
  • ANA107 Anatomi dersine ve ders kapsamındaki uygulamalara devam zorunludur. Mazeretler de dahil olmak üzere kuramsal (teorik) saatlerin %30’undan, uygulama saatlerinin de %20’sinden fazlasına katılmayan öğrenci o dersin genel ve bütünleme sınavına alınmaz. Devamsızlıkları nedeniyle sınava girme hakkı kazanamayanların listesi, genel sınav döneminden önce ilgili dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından ilan edilir.

• Tekrarlanan kuramsal derslerde önceki yarıyıllarda devam koşulu yerine getirilmişse, devam zorunluluğu aranmaz.
  • Ders Başarı notu hesaplanması aşağıdaki şekilde yapılır:
    • Birinci ara sınavın %30'u
    • İkinci ara sınavın %30'u
    • Genel Sınavın %40
    • Toplamın 50'nin üzerinde olması gerekmektedir.
    • Genel sınavda en az 50 puan almak zorunludur.
      • 50 puanın altında olan öğrenciler, ağırlıklı ortalamada 50'yi geçmiş olsalar bile, dersten başarılı sayılmazlar.

Öğrencilerden derslerde ve uygulama laboratuvarlarında cep telefonlarını kapalı ve uçak modunda tutarak, çantalarına koymaları beklenmektedir.