Arş. Gör. Yıldız ERDAT

Araştırma Görevlisi (Hemşirelikte Yönetim)

E.posta: yildizturunc@hacettepe.edu.tr

Tel: 0312 305 15 80 / 135

2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2012 yılında Erasmus staj hareketliliği kapsamında Yunanistan’da 3 ay gözlemci olarak bulunmuştur. 2015-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 2016-2018 yılları arasında Kocaeli’de bir devlet hastanesinde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışmıştır. Ağustos 2018’den itibaren Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Bilim uzmanlığı derecesini 2020 yılında “Mesleki Uygulamaların Hemşire Gözlem Formunda Görünürlüğü ile İlgili Hemşire Görüşlerinin İncelenmesi” başlıklı tez ile Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Programından almıştır. Aynı üniversitede Hemşirelik Esasları ve Yönetimi tümleşik doktora eğitimine devam etmektedir. 2022 yılından itibaren Asya Pasifik Hemşirelik Eğitimi İttifakı’nda (APANE) sekreter olarak görev yapmaktadır.

Bazı yayınları:

• Duygulu, S., Açıl, S. B., Özdemir, E. K., Erdat, Y. (2020). Covid-19 salgını: Yönetici hemşirelerin rol ve sorumlulukları. Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, 7(Özel Sayı), 34-46.
  • Duygulu, S., Kuruca-Ozdemir, E., Erdat, Y., & Kocoglu-Tanyer, D. (2022). University Students’ Risk Perception, Protective Measures, and General Health During the COVID-19 Pandemic in Turkey. Disaster Medicine and Public Health Preparedness, 1-8. doi:10.1017/dmp.2022.216
  • Erdat, Y., Ceren, R. E. S., Ozdemir, L., Uslu-Sahan, F., & Bilgin, A. (2023). Influence of technical, cognitive and socio-emotional factors on digital literacy in nursing students assessed using structural equation modeling. Nurse Education Today, 130, 105937.