Arş. Gör. Dr. Gülşah KESİK

Araştırma Görevlisi (İç Hastalıkları Hemşireliği)

E.posta: gulsah_dogann@outlook.comgulsahdogan@hacettepe.edu.tr

Tel: 0312 305 15 80 / 133

2008 yılında Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesinden,2013 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı sene Erzurum Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesinde 3 ay diyaliz hemşiresi olarak çalışmış ve ardından Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. 2016 yılında "İntradiyalitik Hipotansiyona Yönelik Uygulanan Hemşirelik Girişimlerinin Etkilerinin Değerlendirilmesi" başlıklı tezi ile Bilim Uzmanlığı derecesi almış olup İç Hastalıkları Hemşireliği Doktora Programında eğitimine devam etmektedir. Kesik, aynı zamanda KEPAN Hemşirelik Çalışma Grubu Yönetim Kurulunda görev almaktadır. İlgi alanları; “Hemodiyaliz Hemşireliği”, “Nöroloji Hemşireliği” ve “Nütrisyon Hemşireliği” dir. Evli ve bir çocuk annesidir.

Akademik özgeçmiş için tıklayınız.​

Bazı Yayınları:

• Kesik G, Ozdemir L (2021) Non-pharmacologic Approaches to Dysphagia in Patients with Multiple Sclerosis: A Systematic Review. Turk J Neurol 27(2):111-116.

• Kesik G, Özdemir L (2020) Examination of the Effects of Nursing Interventions used for Intradialytic Hypotension. Turk J Nephrol 2020; 29(1): 33-8.

• Kesik G, Özdemir L (2020) Multiple skleroz hastalarinda disfaji ve disfajiye yönelik hemşirelik yaklaşımları. Mersin Univ Saglık Bilim Derg 13(3):437-443

• Kesik G, Özdemir L (2019) İntradiyalitik Hipotansiyon Ve Önlemeye Yönelik Hemşirelik Yaklaşımları, Journal of Anatolia Nursing and Health Sciences 22 (1), 58-63

• Akçay K, Kesik G, Suluhan D, Soysal D, Demir HN, Kazancı H. (2020) Parenteral nutrition and nursing care: A review of the recent literature. Clin Sci Nutr 2(1): 15-20.