Arş. Gör. Emine KURUCA ÖZDEMİR

Araştırma Görevlisi (Hemşirelikte Yönetim)

E.posta: emineozdemir@hacettepe.edu.treminekrc87@gmail.com

Tel: 0312 305 15 80 / 132

2011 yılında Ankara Üniversitesi Çankırı Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik programından birincilikle mezun olmuştur. 2011–2015 yılları arasında Ankara Özel Güven Hastanesi’nde genel yoğun bakım hemşiresi, genel yoğun bakım klinik eğitim hemşiresi ve genel yoğun bakım sorumlu hemşiresi görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. 2022 yılından bu yana Asya Pasifik Hemşirelik Eğitimi İttifakında (APANE) Genel Sekreterlik görevini yürütmektedir. Bilim uzmanlığı derecesini 2018 yılında “Hemşirelerin Örgütsel İklim ve Psikolojik Güçlendirmeye İlişkin Değerlendirmeleri” başlıklı tez ile Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Programından almıştır. Aynı üniversitede Hemşirelik Esasları Programında doktora eğitimine devam etmektedir.

Bazı Yayınları:

• Duygulu, S., Kuruca-Ozdemir, E., Erdat, Y., & Kocoglu-Tanyer, D. (2022). University students’ risk perception, protective measures, and general health during the COVID-19 pandemic in Turkey. Disaster Medicine and Public Health Preparedness, 1-8.
  • Ozdemir, E. K., & Dinc, L. (2022). Game-based learning in undergraduate nursing education: A systematic review of mixed-method studies. Nurse Education in Practice, 103375.
  • Duygulu, S., Başaran-Açıl, S., Kuruca-Özdemir, E., & Erdat, Y. (2020). COVID-19 outbreak: Nurse managers’ role and responsibilities. Journal of Hacettepe University Faculty of Nursing7, 34-46.