Arş. Gör. Dr. Sıdıka KESTEL

Araştırma Görevlisi (Hemşirelik Esasları)

E.posta: : sidikaacici@hacettepe.edu.tr

Tel: 0312 305 15 80 / 123

1982 tarihinde Zonguldak’ta doğmuştur. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur. 2010 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Hemşireliği Programından bilim uzmanlığı, 2020 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Esasları Programından doktora derecesini almıştır. 2004 - 2005 yılları arasında Ankara Başkent Hastanesi’nde Ameliyathane Hemşiresi, 2005 - 2007 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesi’nde Ameliyathane Hemşiresi, 2007 - 2013 yılları arasında Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisinde Klinik Hemşiresi, Sorumlu Hemşire ve Supervisor Hemşire olarak çalışmıştır. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamış olup devam etmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Bilim Uzmanlığı Tezi: Romatoid Artritli Hastaların Günlük Yaşam Aktiviteleri ve Bağımlılık Durumlarına Göre Stresle Baş Etme Yöntemleri.

Bazı Yayınları:

• Kestel, S., & Korkmaz, F. (2023). Effectiveness of blended learning in nursing process teaching: First-year nursing students. Teaching and Learning in Nursing.
  • Kestel,S., Korkmaz, F., (2022), “Yara Bakımı”, Hemşirelik Saha Referans El Kitabı,s.1407,Güneş Tıp Kitapevleri, Ankara.
  • Kestel S., Korkmaz F., (2021). The effect of blended nursing process teaching on first year nursing students' care plan preparation skills, ACENDIO 13th online conference, Netherlands, (Oral presentation)
  • Kestel S., (2021). Z Kuşağı Öğrencilerinin Eğitim Sürecini Zorlaştıran Özellikleri. I.Uluslararası Hemşirelik Eğitiminde Program Geliştirme Kongresi, ( Özet bildiri/Sözel).
  • Basit,G., Kestel, S.,  Challenges of Students in Clinical Education (Sözel bildiri) International Congress On Nursing (ICON 2017), 2017, Antalya.