Doç. Dr. Nur İZGÜ

Öğretim Üyesi (İç Hastalıkları Hemşireliği)

E.posta: nurakgul@hacettepe.edu.tr / akglnur@gmail.com

Tel: 0312 305 15 80 / 139

2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülünü alarak birincilikle mezun olmuştur. 2010-2011 yılları arasında Ankara Bayındır Hastanesi Kemik İliği Nakli Ünitesi’nde, 2011-2012 yılları arasında Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde servis hemşiresi, 2012-2013 yılları arasında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda lisansüstü eğitimine başlamıştır. Aynı anabilim dalında, 2011-2013 yılları arasında yüksek lisans, 2013-2017 yılları arasında doktora eğitimini tamamlamıştır. Ağustos 2013 –Şubat 2019 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi, Şubat 2019-Ağustos 2021 yılları arasında doktor öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2021 yılı Ağustos ayından beri aynı anabilim dalında doçent olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma alanları, tamamlayıcı tedaviler, kronik hastalıklarda semptom yönetimi, kanser ve hematopoetik kök hücre naklinde destekleyici bakımdır.

Bazı Yayınları

• Gok Metin, Z., Izgu, N., Gulbahar Eren, M., & Eroglu, H. (2022). Theory‐based nursing interventions in adults with coronary heart disease: A systematic review and meta‐analysis of randomized controlled trials. Journal of Nursing Scholarship.
  • Izgu, N., Gok Metin, Z. (2021). Perceptions of type 2 diabetes patients for starting Insulin: A qualitative content analysis. Turkish Journal of Diabetes and Obesity, 5(3), 317-324.
  • Izgu, N., Gok Metin, Z., Karadas, C., Ozdemir, L., Metinarikan, N., & Corapcıoglu, D. (2020). Progressive muscle relaxation and mindfulness meditation on neuropathic pain, fatigue, and quality of life in patients with type 2 diabetes: a randomized clinical trial. Journal of Nursing Scholarship, 52(5), 476-487.
  • Izgu, N., Yayla, E. M., Ozdemir, L., & Gemalmaz, A. (2020). Inhalation aromatherapy on nausea, vomiting and anxiety during autologous hematopoietic stem cell transplantation: An open-label randomized controlled trial. European Journal of Integrative Medicine, 101091.
  • Izgu, N., & Metin, Z. G. (2020). Complementary and alternative therapies from the Turkish Physician's perspective: An embedded mixed-method study. Complementary Therapies in Clinical Practice, 101144.