Doç. Dr. Zeliha ÖZDEMİR KÖKEN

Öğretim Üyesi (Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği)

E.posta: ozdemir.z@hotmail.com/ zeliha.ozdemir@hacettepe.edu.tr

Tel: 0312 305 15 80 / 170

İlk ve orta öğrenimini Giresun' da tamamlamış olup, 2000 yılında Piraziz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olmuştur. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'nü üçüncülükle bitirmiştir. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Programından 2007 yılında bilim uzmanlığını, 2015 yılında ise doktora derecesini almıştır. 2003-2013 yılları arasında Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi, supervisor ve organ nakli koordinatörü olarak çalışmıştır. 2015 yılında "Hannover Medical School, Cardiac, Thoracic, Transplant and Vascular Surgery" departmanında 2 ay süresince, 2019 yılında ise "Erasmus University Medical Center, Heart Failure, Heart Transplantation and Mechanical Circulatory Support" departmanında 5 ay süresince ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuş, kalp transplantasyonu ve kalp destek cihazlarına yönelik çalışmalar yürütmüştür. Temmuz 2013- Şubat 2019 tarihleri arasında  Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı' nda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Şubat 2019 tarihinden bu yana aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

İlgi alanları: Solid organ transplantasyonu, transplant hastalarında immünsupresif ilaç kullanımına uyum, kalp transplantasyonu ve kalp destek cihazları, mekanik dolaşım destekleri, toraks ve kardiyovasküler cerrahi hemşireliği.

Bazı Yayınları:

• Koken ZO, Savas H, Gül S. Cardiovascular nurses' experiences of working in the COVID-19 intensive care unit: A qualitative study. Intensive and Critical Care Nursing, 2022;69:103181.
  • Koken ZO, Yalcin YC, van Netten D, de Bakker CC, van der Graaf M, Kervan U et al. Driveline exit-site care protocols in patients with left ventricular assist devices: a systematic review. Eur J Cardiothorac Surg. 2021;11;60(3):506-515.
  • Özdemir Köken Z, Kervan Ü, Avşar M, Kocabeyoğlu SS, Paç M. Quality of life among patients with left ventricular assist device: Comparison of two populations. Turk Gogus Kalp Damar Cerrahisi Derg. 2020;28(2):308-314.
  • Savas H, Ozdemir Koken Z, Senol Celik S. Experiences of adult extracorporeal membrane oxygenation patients following discharge: A mixed methods study. Heart & Lung, 2020;49(5):592-598.
  • Sezer RE, Ozdemir Koken Z, Senol Celik S. Home Percutaneous Endoscopic Gastrostomy Feeding: Difficulties and Needs of Caregivers, Qualitative Study. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, 2020; 44:525-53.
  • Ozdemir Koken Z, Karahan S, Tuncbilek Z, Senol Celik S. Nursing Diagnoses and Interventions in Kidney Transplant Recipients: A Retrospective Study. Transplantation Proceedings, 2019;51(7):2321-2323.
  • Ozdemir Koken Z, Sezer RE, Kervan U. Caring for Patients With Ventricular Assist Devices: A Mini-Review of the Literature. Transplantation Proceedings, 2019;51(7):2492-2494.