Doç. Dr. Azize ATLI ÖZBAŞ

Öğretim Üyesi (Psikiyatri Hemşireliği)

E.posta: azeozbas@gmail.com

Tel: 0312 305 15 80 / 171

1995 yılında Balıkesir Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünden mezun olan Azize ATLI ÖZBAŞ, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü, 2005 yılında da Gazi Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’nu bitirmiştir. 1996-2005 yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Zübeyde Hanım Doğumevinde, jinekoloji hemşiresi, ameliyathane hemşiresi ve supervisior hemşire olarak çalışmıştır. ATLI ÖZBAŞ, 2005-2013 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi, 2013-2017 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalında araştırma görevlisi, 2017 yılından bu yana aynı bölümde öğretim üyesi olarak  çalışmaktadır. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Programında yüksek lisansını, “Meme Kanseri Hastalarının Distress ve Algılanan Sosyal Destek Düzeylerinin Belirlenmesi” başlıklı tez çalışması, 2014 yılında ise Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Psikiyatri Hemşireliği Programınında doktorasını, “Psikodrama Temelli Psikolojik Güçlendirme Programının Onkoloji Hemşirelerinin Psikolojik Güçlendirme Algıları ve Tükenmişlik Düzeylerine Ekisi” başlıklı tez çalışması ile tamamlamıştır. 2007 yılından bu yana, Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsünden  psikodrama ve grup terapileri konusunda eğitim ve supervizyon almaktadır. Psiko-onkoloji alanında çalışmalarına devam etmekte olan ATLI ÖZBAŞ, psikolojik bakım, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, tükenmişlik, psikolojik güçlendirme, yaşam sonu bakım, yas  ve psikodramanın hemşirelik eğitiminde ve klinik uygulamalarda kullanımı konularına ağırlık vermektedir.

Bazı Yayınları

• Özbas, A. A., Kılıç, S., Öz, F. (2019). Caregivers and spouses for the diagnosed with cancer that psychometric properties of the Turkish Version of the Supportive Care Needs Survey—Partners and Caregivers. Journal Of Psychiatric Nursing, doi: 10.14744/phd.2019.37029
  • Beauvais, A. M., Özbas, A. A., Wheeler, K. (2019). End-of-life psychodrama: Influencing nursing students' communication skills, attitudes, emotional intelligence and self reflection. Journal Of Psychiatric Nursing, 10(2), 103-110
  • Atlı, Özbaş. A., Gürhan, N., Duyan, V. (2016) Evaluation of Sexual Attitudes of Nursing Students.  Journal of Psychiatric Nursing,7(3), 114-120.
  • Özbaş, AA., Tel H. The effect of a psychological empowerment program based on psychodrama on empowerment perception and burnout levels in oncology nurses: Psychological empowerment in oncology nurses. Palliative and Supportive Care: 2015, 1478-9515/15
  • Atlı Özbaş A., Tel H. Hemşirelikte Güç ve Güçlendirme. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Dergisi, 2013; 29 (3)
  • Yildirim, NK, Terakye, G, Özbas, AA. Communication Skills of Nurses Caring for Oncology Patients: A Multicentric Study, Psycho-Oncolog, 2013; 22(3): 130-131
  • Özbas, AA. The Use of Psychodrama in Teaching Oncology Nurses Death Awareness Through Confronting Their Own Death, Psycho-Oncolog, 2013; 22(3): 239 3.
  • Özbas, AA, Tel H. Empowerment and Related Factors in Oncology NursesPsycho-Oncolog 2013; 22(3): 240.