Dr. Öğr. Üyesi Nebahat BORA GÜNEŞ

Öğretim Üyesi (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği)

E.posta: nebahatgunes@gmail.com

Tel: 0312 305 15 80 / 138

2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulundan mezun olmuştur. 2012 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünden Hemşirelikte Bilim Uzmanlığı, 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Doktora derecesi almıştır. 2020 yılından beri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır.

Bazı Yayınları:

• Bora Güneş, N., Bakır, E., İ̇ş, M., & Uzunkaya Öztoprak, P. (2023). Impact of Mobile Technology-Enhanced Follow-Up Program for Mothers with New-Born Babies on Mothers’ Anxiety, Self-Efficacy, and Infant Health. Journal of Community Health Nursing, 1-13.
  • Akın Işık, R., Bora Güneş, N., & Kaya, Y. (2022). Experiences of children (ages 6–12) during COVID‐19 pandemic from mothers' perspectives. Journal of Child and Adolescent Psychiatric Nursing35(2), 142-149.
  • Bora Güneş, N., & Çavuşoğlu, H. (2020). Effects of a home follow‐up program in Turkey for urban mothers of premature babies. Public Health Nursing37(1), 56-64.
  • Kalyoncu, Z. B., Pars, H., Bora-Güneş, N., Karabulut, E., & Aslan, D. (2014). A systematic review of nutrition-based practices in prevention of hypertension among healthy youth. The Turkish Journal of Pediatrics.
  • Citak, E. A., Toruner, E. K., & Gunes, N. B. (2013). Exploring Communication Difficulties in Pediatric Hematology: Oncology Nurses. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention14(9), 5477-5482.