Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı
Öğretim Elemanları Lisans Ders Programları  Lisansüstü Program Bağlantılar / Duyurular

Hemşirelikte Yönetim Anabilim dalı, Yüksekokulumuzda, Yüksek Öğretim Kurumu Yürütme kurulunun 27 Kasım 1990 tarihli kararı ile açılan sekiz ana bilim dalından biridir.

Anabilim dalı başkanlığını uzun yıllar Prof. Dr. Gülten Uyer (Emekli) yürütmüştür. Prof. Uyer, Anabilim dalına öğretim üyesi yetiştirmek üzere British Council bursu ile İngiltere Kraliyet Okulunda Arş. Gör. Süheyla Abaan'ın yetişmesini sağlamıştır. Doç. Dr. Süheyla Abaan 2019 yılında emekli olmuştur. Anabilim dalı başkanlığını Doç. Dr. Sergül Duygulu yürütmektedir.

Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı fakültemiz lisans programında HEM 258 Hemşireler İçin Eleştirel Düşünme, HEM 366 Hemşirelik Ve Liderlik Süreci, HEM 423 Hemşirelikte Öğretim, HEM 422 Hemşirelikte Yönetim ve HEM 435 Kalite ve Hasta Güvenliği adlı dersleri yürütmektedir.

Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı, Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Bilim Uzmanlığı Programını yürütmektedir. Anabilim dalı, ülkemizde hemşirelik hizmetleri yönetimi bilim uzmanlığı programını 1982 yılında ilk kez başlatarak bu alanda öncü olmuştur.

Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Bilim Uzmanlığı Programı hemşirelik ve sağlık hizmetini yönetecek, hizmetin kalite ve maliyetini etkileyecek, birincil, ikincil ya da üçüncül bakımda üst ve orta düzey hemşire yönetici rollerini üstlenecek, üniversitelerde hemşirelik hizmetleri yönetimi derslerini yürütecek ve kanıta dayalı çalışmaları yapacak araştırmacı, eğitimci ve liderleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı bünyesinde “ Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Yüksek lisans Programı ” ve Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı ile birlikte açılmış olan “ Hemşirelik Esasları ve Yönetimi Tümleşik Doktora Programı ” yürütülmektedir.