TRK Kodlu Dersler hakkında duyuru için tıklayınız.

Türkçe Ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından  uluslararası öğrenciler için verilmekte olan TRK kodlu derslerle ilgili yeni düzenlemeler yapılmıştır. Bilindiği üzere bu dersler Türkçe ortaöğretim programlarından mezun olmayan uluslararası öğrencilerin okumakta oldukları bölümlerin eğitim diline göre almak zorunda oldukları derslerdir. Aşağıda belirtilen düzenlemeler önümüzdeki yarıyıldan itibaren (2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı) geçerli olacaktır. Bu bakımdan ivedilikle bütün bölüm/ programlarımızın ve danışmanlık görevi olan öğretim görevlilerinin/ üyelerinin haberdar edilmesi uygun görülmüştür. Aşağıda görüleceği üzere TRK 127-128 ve TRK 111-112 kodlu derslerin AKTS’lerinde, ders saatlerinde ve kodlarında değişiklik yapılmıştır. Eski ve yeni dersler birbirine eş değer sayılacaktır. Yeni TRK dersleri haftada iki saat olacaktır.

Bunun dışında sadece uluslararası öğrencilere yönelik “TRK 121 ve 122 kodlu Akademik Türkçe” adında seçmeli dersler de açılacaktır. Söz konusu yeni seçmeli dersler haftada üç saat ve 4 AKTS değerindedir. Bahar yarıyılında TRK 121 kodlu Akademik Türkçe açılacak olup bu dersi sadece B1 seviyesinde Türkçe bilgisine sahip Uluslararası öğrenciler kodlayabileceklerdir.